Degelijk en duurzaam bouwen garandeert het welzijn van uw dieren

Nieuwbouw Poultry Expetise Centre te Barneveld

In Barneveld wordt momenteel gebouwd aan het Poultry Innovation Lab van het Poultry Expertise Centre. Op 26 november 2015 lijmde burgemeester van Dijk van Barneveld de eerste steen op zijn plaats. Bouwbedrijf Wim Top hoopt in maart 2016 het gebouw op te leveren. 

Het Poultry Innovation Lab wordt gebouwd op het terrein van Groenhorst Barneveld en zal bestaan uit een pluimveestal met twee units, één voor 1.000 vleeskuikens en één voor 1.000 leghennen. Verder zal er ook een businesscentre (bezoekerscentrum en informatiecentrum) komen. Er komen activiteiten voor professionals uit de pluimvee-industrie, studenten uit het groen onderwijs en internationale professionals.

De naam van het Lab zegt het al, Poultry Innovation Lab brengt kennis en innovatie letterlijk onder één dak. De stal biedt ruimte om nieuwe stalinrichtingen uit te proberen en mogelijkheden om te experimenteren met verlichting, klimaat, voeding en huisvesting. De belangrijkste thema's die aan bod komen zijn: "Gezondheid en Welzijn, Voedselveiligheid en voedselzekerheid, en duurzame systemen.