Specialist in agrarisch bouwen

Voor het melkveebedrijf van Lars en Annelies uit den Boogaard leverde Bouwbedrijf Wim Top in februari 2013 een bijzondere nieuwe stal op. Het ondernemersstel uit het Zuid-Hollandse Rijpwetering koos met overtuiging voor de aannemer uit Kootwijkerbroek. “Van begin tot eind was het goede gevoel er, en afspraken werden keurig nagekomen.”

 

Toen Uit den Boogaard in 2012 een gerenommeerde aannemer zocht voor de bouw van een nieuwe vrijloopstal, was Bouwbedrijf Wim Top een van de gegadigden. “Van de aannemers die zich voor de bouw inschreven, kwam Bouwbedrijf Wim Top er het beste uit”, vertelt hij. Ze waren niet alleen qua prijs het scherpste, maar ook het verhaal erachter gaf ons het beste gevoel.” De bouw begon medio 2012 en verliep zeer voorspoedig. Ondanks de bouwvak en kerstvakantie kon de nieuwe stal begin 2013 opgeleverd worden. “Dat is inderdaad behoorlijk vlot”, vult Uit den Boogaard aan.

 

De nieuw gebouwde vrijloopstal is een bijzondere in meerdere opzichten. Met een prefab gemonteerde feedwall wordt aan de buitenzijden van de stal gevoerd. Hiermee is een brede voergang overbodig. De stal is uitgevoerd met een hellende gietasfaltvloer in combinatie met een vrijloopbedding, en is vrij overspannen met houten spanten. In de vrijloopstal is een beluchtingsvloer aangelegd waarop houtsnippers worden gecomposteerd.

 

Terugkijkend op dit mooie project kan Uit den Boogaard om meerdere redenen Bouwbedrijf Wim Top aanbevelen. “Wat me opviel was hoe secuur er werd gewerkt. De uitvoerder zei meer dan eens: de boer betaalt er genoeg voor, dus krijgt hij er ook wat moois voor terug. Ook hebben we geen gekke dingen meegemaakt qua onverwacht meerwerk bijvoorbeeld. Als er meerwerk aan bod kwam, dan ging dit altijd in overleg. Een werkwijze van ‘afspraak is afspraak’, dat vond ik erg prettig.”